Jobbe hos Bilia? Vi rekrutterer mekanikerlærlinger.

Bilia satser stort på lærlinger

De siste årene har vi gjort en bevisst satsning på å ta inn mange lærlinger. Dermed bidrar vi til at ungdom får en fagutdanning.

I Bilia har vi ca. 80 bilmekaniker-lærlinger til enhver tid.

Som lærling hos Bilia får du jobbe i flotte, velutstyrte verksteder sammen med rause og gode kollegaer. Du får betalt lærlinglønn gjennom hele utdanningen din, og ikke minst får du gleden av å jobbe med noen av bilbransjens mest attraktive bilmerker som BMW, Lexus, MINI, Toyota og Volvo.

De som har startet karrieren sin som lærling i Bilia, har mange veier å gå videre. Ønsker du å fortsette i faget ditt, kan du jobbe som bilmekaniker, Personlig Servicetekniker, tekniker, verkstedcoach og verkstedsjef.

Mange av våre lærlinger har en bred og verdifull erfaring dersom man senere skulle ønske seg en annen karrierevei, som f.eks. på deleavdelingen eller med bilsalg. Mange av våre dyktigste selgere har bakgrunn som lærling og bilmekaniker.

Bilbransjen og Bilia er en flott arbeidsplass med store muligheter for medarbeidere som har vilje og lyst til å gjøre en god jobb, som er fleksible, endringsvillige og liker å stå på.

En oversikt over alle våre service- og skadeverksteder finner du her: bilia.no/finnoss

Bilia er et godt sted å jobbe

Nedenfor forteller noen av de ansatte om sin karrierevei i Bilia.

Tim Holtlien, Plassjef Bilia Lillehammer:
- Jeg begynte som lærling på Volvo hos Bilia Fornebu i 2007 hvor jeg tok fagbrev som bilmekaniker i 2009. Dette var et naturlig valg for meg da bilinteressen var stor og min far også da jobbet hos Bilia Fornebu og med Volvo. Etter litt mer skole og fullført førstegangstjeneste kom jeg tilbake til Bilia Fornebu som mekaniker for BMW i januar 2011.

Her fikk jeg kjapt muligheten til å prøve meg som kundemottaker i tillegg til å være mekaniker på BMW. Dette fordi jeg fant fort ut av at jeg også trivdes godt med å jobbe med kunder, og det tok ikke lang tid før dette ble fast. Etter nesten 2 år med BMW hos Bilia Fornebu og Skøyen dukket det opp en stilling som bilselger for Volvo hos Bilia Lillehammer, og siden det er her jeg er født og oppvokst falt det seg naturlig å flytte hjem. Jeg søkte og fikk jobben desember 2012.

Reisen i Bilia de siste 10 årene har vært utrolig morsom og givende, fylt med utfordringer, læring og personlig vekst. Startet som fagarbeider mekaniker, så selger, ble bruktbilsjef og er i dag plassjef hos Bilia Lillehammer.

Om man vil, så kan man i Bilia!

Hanne Ravlo Hauge, teamleder kundesenter hos Toyota Bilia Trondheim:
– Jeg startet som lærling i mekanikerfaget hos Toyota i 2002. Etter to år tok jeg fagbrevet og var deretter så heldig å få fast jobb på Toyota Hell Bil. Jeg jobbet som mekaniker i 10 år før jeg begynte å få problemer med en skulder. Det hadde vært 10 spennende år med både faglig og personlig utvikling. Jeg trivdes veldig godt med jobben min, så det var veldig frustrerende å kjenne at jeg kanskje ikke klarte å utføre mine faste arbeidsoppgaver lengre.

Tross flere ulike eiere og forskjellige driftsformer har jeg alltid følt at Toyota har vært som en familie, og en arbeidsplass som har tatt hensyn til sine ansatte. derfor fikk jeg også mulighet til å begynne i kundemottak med en mer tilrettelagt arbeidssituasjon, da jeg hadde behov for det. Det ble en ny utfordring, og nye spennende arbeidsoppgaver der jeg blant annet skulle være i daglig dialog med kundene. Med litt skrekkblandet fryd tok jeg fatt i en ny hverdag og har ikke angret siden.

Våren 2017 ble det utlyst stilling som Teamleder i kundesenteret, og med de gode erfaringene og ulike arbeids- oppgavene jeg har hatt i Toyota siden 2002, søkte jeg på denne stillingen. Jeg var så heldig å bli ansatt som Teamleder, og har på nytt fått muligheten til flere spennende arbeidsoppgaver. Med gode kollegaer rundt meg, er dette en veldig spennende jobb, vi er en bransje i stadig utvikling og det er fint å kunne være med Toyota Bilia på veien videre.

Jørn Kristiansen, bruktbilsjef Drammen:
– Jeg begynte som læregutt, før jeg ble ansatt som mekaniker på verkstedet i Drammen. Etter noen år ønsket jeg meg andre utfordringer og begynte som selger hos en konkurrent.

Etter hvert ønsket jeg meg tilbake til Bilia, og da det ble ledig stilling som bruktbilselger, søkte jeg på den. I dag er jeg bruktbilsjef og har personalansvar for seks medarbeidere.