Steinsprut. Foto.
Bestill tid på verkstedet
Neste

Reparere eller bytte?

Har du fått en steinsprutskade? De fleste skader på frontruten starter med en steinsprut, og det lønner seg å få sjekket frontruten snarest mulig etter uhellet.

Reparasjon av ruten

De fleste steinsprutskader kan man reparere, og vi kan gjøre det mens du venter. Har du kasko eller delkasko dekkes reparasjonen av forsikringen.

Ofte kan vi fikse skaden uten å skifte hele ruten:

  • Det er avgjørende hvor på ruten skaden er, skadens art og størrelse.
  • Ved reparasjon vil ruten få igjen styrken selv om skaden ikke blir helt usynlig.
  • Resultatet av reparasjonen kan variere med alder på skaden.

Bytte ruten

Dersom sikten til fører er vesentlig redusert må ruten skiftes. Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det er først og fremst ved mørkekjøring at sikten blir vesentlig redusert, og da trenger vi maksimal sikt. Vi hjelper deg også med bytte av frontrute dersom det er nødvendig og bruker alltid merkeoriginale ruter. Har du kasko eller delkasko, dekkes frontruteskift av forsikringsselskapet ditt. Egenandel kan tilkomme, avhengig av din forsikringsavtale.

Tenk sikkerhet - benytt et autorisert verksted

Frontruten skal sørge for uhindret sikt. Den er limt til bilens karosseri og er en viktig del av den bærende konstruksjonen. Det betyr at ved skifte av frontrute må monteringsprosessen være grundig og alltid monteres i henhold til bilprodusentens anvisninger. Frontruten er også et viktig mothold for kollisjonsputen, og det er derfor avgjørende å bruke riktig lim med samme styrke som på fabrikk. Derfor bruker vi alltid merkeoriginal rute og lim, spesielt tilpasset nettopp din bil!

Mange nye biler har førerassistansesystemer, med kameraer og sensorer montert i frontruten. Etter et skifte av frontrute må disse systemene kalibreres for å fungere optimalt. Noen av disse systemene er svært sensitive for både glasstykkelse og lysbryting. Bilia har kompetansen, erfaringen og utstyret som trengs for å utføre dette arbeidet, og gjennomfører kalibrering i henhold til bilfabrikantenes spesifikasjoner og krav.

Reparasjon eller skifte av frontruten kan også utføres mens du har bilen inne på service. Sving innom oss, så får du råd om hva som må gjøres.

De fleste skader på frontruten starter med en steinsprut

Da lønner det seg å få sjekket frontruten tidlig etter uhellet.