Bilia personale

En bedre opplevelse.

Bilia har i dag over 100 bilanlegg i Norge, Sverige, Belgia, Luxembourg og Tyskland. Vår forretningsidé er å tilby bilsalg, service og tilleggstjenester som gir merverdi for våre kunder. Vi fokuserer på kunden i alt vi gjør og satser på å ha de mest fornøyde kundene i bransjen.

Her finnes Bilia

I Norge er vi etablert på Østlandet. I Sverige finnes Bilia på over 70 steder, med anlegg rundt de tre storbyene Stockholm, Malmø og Gøteborg, samt i Mälardalen og Skaraborg.

Virksomheten

På samtlige markeder tilbys kundene bilsalg, finansiering, forsikring, service og dekk, tilbehør og reservedelssalg.

Bilia i Norge

Grunnleggeren av det som i dag er Bilia Norge AS, var John Erik Isberg. Han ble født i Sala i Sverige i 1889 og utvandret i tenårene til Norge. Her ble han tidlig sentral i den gryende bilbransjen som sjåfør og mekaniker for Christianias første drosjer og starten av bensinstasjonen på Majorstua i 1912. Etter hvert ble han Nordens ”fartskonge” med løpskarriere i bl.a. Bugatti på slutten av 1920-tallet og begynnelsen av 1930-årene. Gjennom motorsporten kom han i kontakt med Volvo, og fra 1933 fikk han forhandleravtale i Oslo.

Vi har vært Volvo-forhandler kontinuerlig siden Isberg overtok som Volvos representant for Oslo og deler av Østlandet, og vi var i mange år kjent som Isberg's Personbil as. Siden har bedriften ekspandert både med antall ansatte, anlegg og bilmerker. I dag er vi eid av en av Europas største bilkjeder, Bilia AB, og det norske navnet er Bilia Norge AS.

Bilia Norge AS overtok Tronrud Bil i 2006, BilForum i 2008 og Stenshagen Bil Oslo og Kongsvinger i 2012. I desember 2014 solgte vi vår avdeling på Forus, og i januar 2015 overtok Bilia Norge AS samtlige aksjer i Toyota Hell Bil AS og Toyota Horten Tønsberg AS. Fra 1. juli 2015 heter de to selskapene Toyota Bilia. I 2018 overtok Bilia Norge AS samtlige aksjer i Bilsalongen AS, og ble med det autorisert forhandler av MINI. Furubakken Bilverksted ble endel av Bilia 1. januar 2019, og flyttet til Bilia på Høvik som nå heter Bilia Furubakken. 1. april 2019 overtok Bilia Norge AS Jensen & Scheele Bil i Halden. Virksomheten drives i tre nærliggende lokasjoner; en komplett Volvo-forhandler, et skadeverksted og et bruktbilsenter med tilhørende serviceverksted.

Vi er lokalisert i Oslo, Viken, Innlandet, Vestfold - Telemark, og Trøndelag.

Bilia er nå autorisert forhandler og verksted for BMW, MINI, Lexus, Volvo og Toyota.

Les mer om Bilia i Norden på http://www.bilia.com/