Bilia verksted

Slik bør du lagre sommerdekkene

Flere og flere bruker dekkhotell til å oppbevare hjulene sine, spesielt i byen. Og grunnen er plassmangel: Ettersom kvadratmeterprisene øker og byene fortettes blir det mindre og mindre lagringsrom.

Mange nye boliger i dag bygges med svært lite langringsplass, kanskje bare et lite bur i kjelleren. Der skal man ha inn sportsutstyr, kanskje kofferter, flytteesker og andre ting man ikke ønsker å ha stående i leiligheten. Da må hjulene på hotell.

Men er du en av de som har plass til å lagre det ekstra hjulsettet hjemme så har vi noen tips:

Det viktigste er å unngå direkte sollys, da dette får gummien til å aldre raskere. Videre bør hjulene ikke lagres stående på gulvet. Dersom du ikke har noe annet valg anbefales det at du roterer på dem ved jevne mellomrom.

Det beste er å enten henge de fra veggen, eller stable de liggende oppå hverandre. Man får nemlig kjøpt hengesystemer som lar deg frigjøre plass på gulvet, noe som er veldig praktisk. Før hjulene lagres bør de vaskes rene, og lufttrykket bør sjekkes.

Men er du en av de som ikke ønsker å gjøre denne jobben selv, eller rett og slett ikke har plass når sommerhjulene skal av i høst?

Bilia tilbyr dekkhotell, og da får du med hjulskift, rengjøring, og kontroll av mønster med i prisen.