Derfor bør du lade batteriet

Derfor bør du lade batteriet

Nå har kulda satt inn, og du har kanskje merket at bilen går litt ekstra på starteren før den våkner til liv?

Viste du at batterikapasiteten kan reduseres med over halvparten når kulda virkelig setter inn, selv på nye batterier? I tillegg kjører vi ofte med sete- og rattvarme, vi bruker vindusviskerne mer, vi bruker varmetrådene i bakruta og kupéviften kjøres for fullt for å avise frontruten. Dersom du gjør dette stadig vekk, og kun kjører korte turer, vil ikke bilen klare å lade opp batteriet igjen innen du er ferdig med å kjøre.

I tillegg til at det er kjedelig å ikke få start på bilen, når den er tom for strøm, har dagens biler flere og flere elektroniske systemer som kan gi problemer om batteriet blir flatt.

Hva skjer dersom bilen går tom for strøm?

Dersom bilen din blir helt tom for strøm kan det skje mye rart. Moderne biler er avhengige av kontinuerlig strøm for å holde systemene gående. Ved strømbrudd kan det oppstå feilmeldinger i bilen som i verste fall må resettes på verksted.

Vedlikeholdslading er redningen

Det beste er å vedlikeholdslade batteriet. Moderne ladere vet når batteriet nærmer seg fullt, og holder det gående med å vedlikeholdslade, slik at det alltid er klar til å yte maks uten å bli overladet. Dette er spesielt viktig i perioder man ikke bruker bilen, som for eksempel når man drar på ferie.